InfoStandard web​

Despre

Aplicația de documentare, informare și gestiune a standardelor în tehnologie web, denumită InfoStandard WEB, va funcționa respectând principiul acceselor simultane pe bază de user și parolă. Conține datele bibliografice ale peste 28000 de standarde europene și internaționale adoptate de România și peste 15000 de standarde anulate sau înlocuite, oferind astfel o foarte exactă trasabilitate a standardelor. În plus, pentru standardele achiziționate de Universitate se oferă acces full-text. Datele bibliografice ale standardelor se actualizează automat, on-line, la trei zile asigurând documentarea în timp real asupra actualității unui standard.

Lista standardelor achiziționate în anul 2018

Lista standardelor achiziționate în anul 2017

 

Accesul

Aplicația web InfoStandard se poate accesa numai din intranet, cu următoarele coordonate:

  • utilizator: public1
  • parola: public1

sau

  • utilizator: public2
  • parola: public2

Interfața aplicației oferă diferite opțiuni de căutare. Astfel, în pagina Standarde, utilizatorul are acces la clasificarea standardelor pe domenii. În pagina Căutare se poate face o căutare avansată, folosind diferite filtre. Prin apăsare pe butonul "Căutare", plasat în partea dreaptă, jos, fără a folosi niciun filtru, se obține lista completă a standardelor conținute în catalog, cu datele bibliografice.

Pentru afișarea listei standardelor achiziționate de către UDJG (cu acces la textul integral), utilizatorul bifează caseta "Doar standarde cu text" și apasă butonul "Căutare".

 

Gestiune standarde

În prezent, biblioteca noastră deține 36446 volume de standarde. Fondul de standarde este gestionat prin intermediul unei baze de date proprii, accesibilă numai din intranet. Titlurile de standarde sunt în curs de înregistrare în sistemul integrat de bibliotecă Koha.

Pentru a răsfoi lista titlurilor de standarde în catalogul Koha, utilizatorul va folosi strategia de căutare avansată, va bifa colecția "Standards" și va apăsa pe butonul "Search".