Accesul de la distanță la bazele de date​

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați face parte din Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România (Anelis Plus). Această asociație funcționează cu scopul de a:

  • reprezenta interesele de informare și documentare ale membrilor săi;
  • promova cercetarea;
  • susține implementarea politicilor educaționale și de cercetare prin achiziția de resurse electronice științifice destinate învățământului și cercetării;
  • răspunde nevoilor crescânde de informare și documentare ale utilizatorilor din România.

Prin intermediul acestei asociații, studenții, cadrele didactice și personalul universității noastre au acces din Intranet (pe bază de IP) și de la distanță (acces mobil) la bazele de date abonate.

 
Crearea contului de acces mobil

Pentru a beneficia de accesul mobil la bazele de date abonate, utilizatorul își va crea un cont, fie din intranet-ul universității (activarea contului se face pe loc), fie de la distanță (completând suplimentar un certificat de afiliere; activarea contului se face în 24h). Pentru înregistrare poate fi folosită orice adresă de e-mail validă (cont instituțional sau personal).

Pașii privind crearea contului de acces mobil sunt foarte simpli:

1. accesați http://www.e-nformation.ro

2. apăsați pe butonul "Creează cont", plasat în partea superioară, în stânga ecranului.

3. completați prima parte a formularului de înscriere, prenume, nume și e-mail și apăsați pe butonul "Înregistrare".

4. accesați mesajul transmis de e-nformation, prin autentificarea în contul de e-mail cu care v-ați înregistrat (verificați și spam-ul, de regulă mesajele transmise de e-nformation ajung în acest loc).

5. apăsați pe link-ul din corpul mesajului care vă va direcționa către partea a 2-a a formularului de înscriere online.

6. completați celelalte câmpuri din formular: parolă, instituție (selectați din listă), funcția (selectați din listă) și domeniul de interes (selectați din listă un domeniu reprezentativ pentru cercetările dumneavoastră).

7. bifați "Termeni și condiții" și apăsați pe butonul "Submit".

8. conectați-vă în contul e-nformation completând datele de autentificare (e-mail și parolă).

9. pentru a avea acces la lista de baze de date abonate, din contul e-nformation, apăsați pe butonul "Profil instituțional".

10. faceți click pe hyperlink-ul creat pe baza de date de interes și aveți la dispoziție, fie să accesați interfața de căutare (prin apăsarea pe butonul "Accesează"), fie să aflați detalii despre titluri și ghidul de utilizare (prin apăsarea pe butonul "Detalii").