Depozitul digital Anelis Plus

Scurtă prezentare 

Depozitul digital național Anelis Plus facilitează accesul electronic la informații științifice și resurse de documentare pentru comunitatea științifică și academică românească. Pentru gestionarea documentelor electronice, depozitul Anelis Plus folosește aplicația software open source DSpace și include reviste și cărți achiziționate în cadrul consorțiului cu același nume.

Colecțiile sunt organizate în cadrul comunităților, constituite după modelul întâlnit în bazele de date Elsevier (Science Direct). Pentru a avea acces la informațiile din depozit, utilizatorii trebuie să își configureze un cont, din intranet, folosind adresa instituțională. Instituția la care este afiliat utilizatorul trebuie să fie membră în Asociația Anelis Plus.

Resursa este utilă pentru cercetarea științifică întrucât furnizează informații din reviste și cărți publicate la edituri cu renume internațional. Cercetătorul cu afiliere la Anelis Plus are acces la conținutul integral al articolelor și cărților incluse în depozit pe care le poate descărca în calculatorul personal.

 

 

 

Domenii

Artă și arhitectură

  • arhitectură și urbanism, arte vizuale, artele spectacolului, design, muzică

Științe inginerești

  • toxicologie, biotehnologii, calculatoare, electronică și telecomunicații, inginerie electrică, ingineria sistemelor, inginerie aerospațială, inginerie chimică, inginerie civilă și instalații, inginerie industrială, inginerie mecanică, mecatronică, minerit, știința și ingineria materialelor, știința și ingineria mediului, transporturi)

Științele naturii

  • chimie, fizică, geologie, geografie, informatică, matematică

Științe sociale și economice

  • educație fizică și sport, psihologie, sociologie, antropologie, științele comunicării, științe economice, științe juridice și administrative, științele educației, științe militare, științe politice și relații internaționale

Științe umaniste

  • filologie, filosofie, istorie, studii culturale, teologie

Științele vieții

  • biologie, medicină, medicină veterinară, zootehnie, științe agricole și silvice, științe farmaceutice
 

Colecția de cărți electronice

Cărțile electronice achiziționate în cadrul consorțiului Anelis Plus sunt înregistrate în depozitul național Anelis Plus. Cărțile sunt organizate pe domenii și pot fi descărcate din contul personal creat în depozitul Anelis Plus.

 

Crearea contului

Ghid de creare a contului în depozitul Anelis Plus