Microsoft Teams​

Despre

 

Microsoft Teams este hub-ul propus de Microsoft pentru colaborarea în echipă. Gestionează echipe și canale. Echipa reprezintă o colecție care include persoane, conversații, fișiere și instrumente, iar canalul reprezintă discuția din cadrul unei echipe, care face parte dintr-un departament sau proiect (sau analizează același subiect). Pentru a beneficia de facilitățile oferite de Microsoft Teams este necesar ca instituția să dețină licență Microsoft Office 365.

   
 

Microsoft Teams permite programarea și gestionarea întâlnirilor online, prin intermediul unui calendar. Pot fi invitate persoane din cadrul instituției dar și din afara ei (folosind o adresă de e-mail, chiar dacă nu au configurat un cont Microsoft Teams). Organizatorul selectează canalul pe care are loc întâlnirea iar invitații pot distribui fișiere sau scrie comentarii în cadrul evenimentului organizat.

Referințe prin Microsoft Teams

Microsoft Teams este utilizat de Biblioteca Universității “Dunărea de Jos” din Galați pentru desfășurarea activității de referințe online. A fost constituită echipa Biblioteca-Referințe cu scopul de a interacționa cu profesorii și studenții universității noastre. Pentru a fi posibilă comunicarea prin intermediul acestui canal, toți "actorii" (bibliotecari, studenți, profesori) trebuie să se conecteze cu datele de identificare instituționale (e-mail și parolă).

Serviciul de chat este folosit pentru a rezolva solicitări sau a împărtăși resurse web. Crearea de dosare facilitează transmiterea de documente: ghiduri, bibliografii, copii scanate de capitole de cărți sau articole de reviste etc. Pentru a intra în legătură cu bibliotecarii noștri, folosiți următorul cod acces: ctpve5h

Ghidul utilizatorului

Pentru a beneficia de serviciul Microsoft Teams, utilizatorii noștri trebuie să fiți afiliați la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați (studenți, masteranzi, doctoranzi, profesori, salariați etc.). Serviciul poate fi folosit atât prin intermediul unui browser cât și prin descărcarea aplicației, de pe calculator, telefonul mobil sau tabletă. Pentru conectarea la serviciul Microsoft Teams trebuie completate datele de identificare furnizate de universitate (adresa de e-mail și parola).

Accesul din browser folosind calculatorul personal

1. Accesați teams.microsoft.com

2. Faceți clic pe "Utilizați aplicația web în schimb".

2. Introduceți adresa de e-mail instituțională.

3. La pasul următor scrieți parola.

4. Apăsați pe butonul din dreapta ecranului "Alăturați-vă sau creați o echipă".

5. Introduceți codul ctpve5h și apăsați pe butonul "Alăturați-vă echipei" pentru a interacționa cu bibliotecarii noștri. 

Utilizarea aplicației de pe telefonul mobil 

1. Descărcați aplicația Microsoft Teams 

2. Introduceți datele de identificare instituționale. 

3. Apăsați pe cele trei puncte plasate în colțul din dreapta al telefonului. La pasul următor apăsați pe link-ul "Alăturați-vă unei echipe utilizând un cod".

  
4. Completați codul și apăsati pe butonul "Alăturați-vă".

 

Pentru a interacționa cu bibliotecarul responsabil de canalul unei facultăți, facultatea și transmiteți mesajul prin intermediul serviciului de chat.