Evenimente, noutăți

Mendeley, Zotero și EndNote pe site-ul bibliotecii

 

Biblioteca anunță cu bucurie publicarea pe noul site al bibliotecii a 3 seturi de pagini web dedicate celor mai populare instrumente software de management al referințelor bibliografice. Mendeley, Zotero și EndNote basic sunt promovate încă din anul 2014. Au fost elaborate ghiduri în format text și video și ne-am dorit mereu mai mult de atât pentru a ne alinia tendințelor și exigențelor actuale. 

Fiind o practică foarte des întâlnită pe site-urile bibliotecilor universitare din SUA, Marea Britanie, Australia etc., astăzi suntem în măsură și noi să vă invităm să parcurgeți MendeleyZoteroEndNote online.

Informațiile cuprinse în paginile web menționate fac referire la lucrul cu aceste softuri: descărcarea softului, salvarea referințelor și crearea bibliotecii digitale și inserarea citărilor și a bibliografiei într-un document Word. Pentru o mai bună înțelegere, veți descoperi și ghidurile actualizate ale bibliotecii, în mare parte în format video. 

Această acțiune a fost inițiată în urma cursului "Managementul referințelor bibliografice", organizat de DFCTT în perioada 7.09.20-11.09.20, în cadrul proiectului e-Quality, CNFIS-FDI-2020-0228.

Vă dorim navigare plăcută și să vă fie de folos!

Echipa bibliotecii