Evenimente, noutăți

Acces gratuit la colecțiile AccessMedicine și AccessPharmacy
 
McGraw Hill în colaborare cu Enformation oferă acces gratuit la două baze de date de medicină importante, AccessMedicine și AccessPharmacy. Informațiile din cuprinsul celor două baze de date sunt structurate după același model și acoperă probleme de medicină generală și farmacie.

Perioada de desfășurare: 01.03.2021-16.04.2021

Modalitate de acces 1: pe bază de IP instituțional (din campus) sau prin conexiune VPN, pe bază de nume utilizator și parolă (pentru acest lucru, vă rugăm să contactați Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.). Utilizatorii se conectează cu aceleași date de identificare, iar numărul conectărilor este nelimitat.

Modalitate de acces 2: #deacasa (pentru crearea contului de acces de la distanță, consultați ghidul bibliotecii).

Link-uri: AccessMedicine, AccessPharmacy

Ghiduri de utilizare: ghiduri AccessMedicine, ghiduri AccesPharmacy

Facilitățile oferite utilizatorilor Bibliotecii Universității “Dunărea de Jos” din Galați sunt:

  • răsfoirea și căutarea de cărți electronice, materiale multimedia, înregistrări sonore, chestionare, prescripții medicale etc.;
  • descărcarea, salvarea și tipărirea nelimitată de capitole de carte, înregistrări sonore, figuri, tabele (atenție: materialele multimedia nu pot fi salvate!);
  • partajarea lucrărilor de interes prin e-mail și rețele de socializare;
  • crearea unui cont personal care permite gestionarea documentelor în cadrul dosarelor (atenție: accesul la contul personal nu mai este posibil după expirarea perioadei de testare gratuită sau dacă nu este achiziționat accesul la baza de date respectivă!)
  • accesul la conținutul chestionarelor, variantele de răspuns și explicațiile pentru răspunsurile corecte;
  • accesul la înregistrări sonore care conțin lecții și consultații cu pacienții în cadrul cărora se dau și diagnostice;
  • accesul la planșe, radiografii și materiale video foarte utile pentru procesul de predare;
  • salvarea referințelor în formate compatibile cu softuri de management al referințelor (pentru utilizarea lor la scrierea propriilor teme de cercetare) etc.