Biblioteca multimedia

Despre

Biblioteca multimedia este un serviciu de care beneficiază studenții și profesorii Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Pot fi ascultate/vizionate materiale audio-video incluse în colecțiile bibliotecii, folosind oricare din computerele plasate în campusul universității, cu sistem de operare Windows.

Aplicația este un produs software intern și a fost dezvoltată pentru a permite accesul la publicațiile achiziționate de bibliotecă: piese de teatru radiofonic, filme, muzică etc. Sperăm ca prin folosirea Bibliotecii multimedia, membrii facultăților să contribuie mai mult la dezvoltarea serviciului pentru o vizibilitate mai mare în rândul comunității academice!

 
 
Instrucțiuni

La accesarea link-ului Biblioteca multimedia se deschide în browser pagina de acces la materialele aferente din colecția bibliotecii.

Aici se execută click pe link-ul "Descarcă ultima versiune" și se descarcă arhiva Bibliotecamultimedia_e_1.07.jar, care este un fișier executabil. Cu dublu click pe acesta se accesează automat colecția multimedia. În fereastra care se deschide se poate naviga înainte-înapoi cu butoanele din subsolul paginii.

Se pot face căutări după cuvinte cheie în câmpul din stânga sus. Cu click pe o imagine la alegere, se afișează în dreapta lista cu piesele de pe discul respectiv. Pentru audiție/vizionare, se apasă butonul "Redă" din dreapta, care deschide aplicația Windows Media Player. Dacă în Windows Media Player nu apare lista de redare, dați click dreapta în player și click pe "Show list".

 
De reținut!

Pentru accesări ulterioare ale colecției multimedia, deschideți fișierul Bibliotecamultimedia_e_1.07.jar (cu dublu-click sau click-dreapta+Open), fără a mai fi nevoie să folosiți browserul.

Colecția multimedia se poate accesa numai din intranet.

Folosind opțiunea "Advanced search" din catalogul Koha, utilizatorul poate bifa colecția "Music" și apăsa pe butonul "Search" pentru a vizualiza detaliile bibliografice ale titlurilor prezente în biblioteca multimedia.