Cercetarea în bibliotecă​

Suntem o echipă de bibliotecari entuziaști care sprijină accesul liber la informație și răspunde prompt solicitărilor comunității academice din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Colecțiile noastre au evoluat și ne-am aliniat tendințelor actuale care vizează, în principal, accesul la publicații în format electronic. Prin intermediul depozitului digital ARTHRA, am reușit să gestionăm tezele de doctorat susținute la UDJG și alte categorii de documente și căutăm să dezvoltăm noi servicii.

Lucrăm într-un ritm susținut la dezvoltarea catalogului online al bibliotecii, implementat prin resurse proprii în anul 2016. Eforturile bibliotecarilor sunt concentrate pe catalogarea retrospectivă și conversia datelor bibliografice cu scopul de a reflecta cât mai fidel colecțiile bibliotecii. Catalogul online al bibliotecii acoperă o paletă largă de tipuri de documente: cărți, periodice, materiale audio-video, standarde, cărți electronice și resurse online.

Cele peste 80 de ghiduri de bibliotecă au fost create pentru a asista de la distanță utilizatorii și sunt adaptate continuu pentru a furniza servicii eficiente. Suntem prezenți în viața facultății, în cadrul seminariilor sau evenimentelor științifice. Împreună cu studenții și profesorii rezolvăm probleme legate de accesul la catalogul online al bibliotecii, bazele de date abonate sau managementul referințelor bibliografice.
Performanța voastră este prioritatea noastră!